top of page

Nejlepší dovolená na farmě

Jedno je jisté, dovolená na farmě není pro každého!!!


Ať vám tvrdí kdo chce, co chce, dovolená na farmě je jen pro skutečné fajnšmekry.

Čeká vás svět, kde se sice čas nezastavil, ale plyne v pravidelném blahodárném rytmu. Všechno je skutečné – jídlo, zvířata, příroda, lidé, kteří se starají o pole, krajinu, sady i vinice, bláto když prší i vůně sušeného sena.


A tohle všechno dohromady vytváří prostředí, kde i děti zapomenou na tablet a vy zázračně dobijete baterky.


A pokud byste měli pocit, že je toho „skutečného“ venkova na vás přeci jenom trochu moc, jsou farmy skvělým výchozím místem pro poznávání okolí, ať už pěšky, na kole, nebo autem.


Chata Farma

Když do Krkonoš, tak jedině na Chatu Farma! Čeká na vás rodinná atmosféra, úchvatné výhledy, krásné ovečky a výtečné jídlo.

Na farmě se můžete ubytovat a podnikat výlety do okolí, nebo se účastnit kurzů animoterapie, vaření a zpracování vlny.

Kdo chce, může se zapojit do péče o ovce a horské hospodářství a zapomenout na nevyřízené maily, telefonáty i sociální sítě.

V průběhu roky vypisujeme kurzy na využití surovin kolem nás. Ukážeme vám, kde nasbírat ty nejlepší houby, brusinky, borůvky a další. Poté vás naučíme, jak z nich připravit ty nejlepší marmelády, mošty, koláče, knedlíky, zavařeniny.


Farma Moulisových

Farmu Moulisových si oblíbí každý, kdo má rád čisté stylové ubytování, kontakt se zvířaty a dobré jídlo přímo z farmy.

Můžete se svézt na koni, vypravit se na procházku s poníkem, nebo trávit čas s ovečkami a kozami.

Na naši farmu můžete přijet kdykoli, do areálu je volný přístup. Je zde k dispozici dětské hřiště, od jara (zhruba poloviny dubna) do podzimu (zhruba poloviny října) jsou ve výběhu hodné kozy, ovečky a poníci.

Na farmě si můžete udělat rodinný piknik na upraveném trávníku nebo využít posezení u našeho altánu

Na farmě Moulisových každoročně pořádají velmi oblíbené příměstské tábory.



Biofarma Belina


Biofarma Belina leží na okraji Slavkovského lesa, daleko od civilizace, na úpatí Třebouňského vrchu. Můžete se ubytovat na farmě, v sousedním domečku, nebo v chatě na stráni.

Na farmě vyrábí čerstvé sýry, smetanové sýry, tvaroh, sladké tvarohové krémy, jogurty, různé pomazánky a žervé, a pochopitelně také prodávají mléko.


Chutné balíčky pro mlsné jazýčky - pro zpříjemnění pobytu jsou připraveny balíčky z produktů z farmy - z mlékárny, sadu a pastviny.

Na farmu vede z Toužimi cyklotrasa - Stezka Ovčí babičky. Těšit se můžete na nenáročnou a bezpečnou cyklotrasu, kterou si oblíbí i ti nejmenší. Absolvovat jí můžete i pěšky bez kola.



Farma Basařovi

Přijeďte si odpočinout na rodinnou farmu do malebného Podkrkonoší.

Farma je skvělým místem pro všechny milovníky zvířat. Potkáte u nás – kozy, ovečky, prasátka, krávy, lamu, oslíka, poníky, slepice, kočky, andulky a morčata


K pořádné rodinné farmě patří pořádné traktory a kombajny. Znalci jistě ocení skvělý vozový park.






Certifikace Prázdniny na venkově a Zážitky na venkově

Aby farma získala certifikaci Prázdniny na venkově, nebo Zážitky na venkově, musí být místem, kde jste po celý rok vítáni a je počítáno s tím, že se chcete dostat do kontaktu se zvířaty, pokud jsou na farmě chovaná, můžete se seznámit s chodem farmy a ideálně ochutnat produkty, které zde vyrábí.

Rozdíl mezi certifikací Prázdniny na venkově a Zážitky na venkově je ten, že místa se značkou Prázdniny na venkově nabízejí i ubytování. Počet přidělených hvězdiček značí kvalitu a rozsah poskytovaných ubytovacích a zážitkových služeb.



bottom of page