top of page

Prázdninovské třešničky na dortu

Příroda na dosah, pohodlná postel, atmosféra venkova a něco dobrého na zub.


K dokonalým Prázdninám na venkově patří stylové ubytování, krásná zahrada, jedinečné zážitky, panoramata, přátelská atmosféra a skvělé jídlo.


V Prázdninovských třešničkách na dortu najdete trošku od všeho nejlepšího z naší nabídky. Nechte se inspirovat k dovolené Vaší, nebo dárku pro Vaše blízké jedinečnými místy a hlavně lidmi, kteří se o ně starají.



Statek Polžov

Nedaleko a přece daleko od civilizace, na konci cesty, uprostřed jihočeských lesů najdete statek plný zvířátek.

Nabízíme Vám ochutnávku života na statku v našem romantickém vejměnku a ve dvou rodinných apartmánech předělaných ze stodoly.

Na statku budete nerušeně odpočívat, pozorovat přírodu a zvířátka, prostě zvolníte tempo, protože na venkově se žije pomaleji.

Můžete se proměnit i na farmáře a po domluvě pustit do nějaké práce či nasedlat koně a vyjet si na vyjížďku. Pro malé děti májí k dispozici poníky Bořka a Aničku.

V nabídce jsou i nezapomenutelné snídaně.


Chateau Mcely

Luxusní prázdniny na venkově můžete prožít v zámeckém eco-chic hotelu uprostřed přírody v malebné vesničce Mcely.

Každý z 24 pokojů má jiný styl. Všechny pokoje mají krásný výhled do okolní přírody a Svatojiřského lesa.

Restaurace Piano Nobile se pravidelně řadí mezi nejlepší restaurace v České republice.

Přírodní lázně Mcely Bouquet Spa jsou zasvěcené přírodní, místně inspirované bylinné aromaterapii.

V rozlehlé zámecké zahradě najdete biotopické jezírko i saunový domeček s venkovní výřivkou.


Posláním Chateau Mcely je přinášet mnohem více, než pohostinnost….


Chalupa U Vyšaty

Stylové ubytování na jihočeském venkově v rodném domě cestovatele a dobrodruha Františka Čecha Vyšaty.

Unikátní chalupa U Vyšaty v malebném Pošumaví nabízí ubytování ideálně pro 4 hosty s možností dvou přistýlek

Ochutnejte vynikající domácí produkty a užijte si dovolenou na krásné ukázkové přírodní zahradě na které nechybí květiny, zelenina a zvířata.

Snídaně jsou U Vyšaty srdcovkou! Jsou připraveny výhradně z regionálních produktů.


Luční hobití dům

V překrásném prostředí Moravskoslezských Beskyd v nadmořské výšce 650 metrů objevíte útulný hobití dům.

Můžete navštívit nedalekou farmu, pozorovat pasoucí se ovečky v okolí, nebo se svézt na koni.

Hosté rádi odpočívají ve venkovním koupacím bylinkovém kotli s horkou vodou, kde se topí dřevem a který je pro Vás připraven při příjezdu. Kromě toho je k dispozici i krb, kde si můžete zatopit dřevem.


Angusfarm Soběsuky

Vyhlášená restaurace a penzion v Plzeňském kraji je rájem pro všechny milovníky zážitkové gastronomie, stylových interiérů i udržitelného přístupu.

Pension je vybudován v půdních prostorách restaurace. Vůně dřeva a levandule i výhled na lesy a střechy venkovských stavení, který si užijete z oken rustikálních pokojíků, vás naplní pocitem sounáležitosti s přírodou.

Venkovská stodola, prostor s jedinečnou atmosférou, je ideálním místem pro uspořádání svatby, narozenin nebo konference.

Můžete si nakoupit i skvělé produkty, které Angusfarm Soběsuky vyrábí. Přímo v restauraci, na e-shopu, na trzích v Nepomuku, nebo ve farmářském obchodě v Plzni a Klatovech.

V restauraci Angusfarm Soběsuky pravidelně pořádají degustační večery, tematická menu, silvestrovské party, Mistrovství ČR v míchání tataráku a mnoho dalšího. Sledujte jejich nabídku, ať Vám nic neuteče.



Certifikace Prázdniny na venkově


Certifikaci Prázdniny na venkově mohou získat venkovská stylová ubytování, která jsou víc než jen krásná. Nabízejí, nebo zprostředkovávají svým hostům jedinečné zážitky. Mají prostornou zahradu, nebo uzavřený dvůr, můžete si zde natrhat ovoce a zeleninu, nebo ochutnat regionální produkty. Některá se zaměřují na rodiny s dětmi, jiná na relaxaci a wellness.

bottom of page