top of page

Za našimi vinaři

Ideální období pro návštěvu vinařství je zkrátka kdykoliv.


Všechna certifikovaná vinařství z Prázdnin na venkově mají pro své hosty připravené degustace, zážitkový program a některá nabízejí i ubytování. S vínem a jeho stvořiteli prožijete nezapomenutelný čas.


Takže, ať už jste znalci, nebo byste se jimi rádi stali, přinášíme tipy na místa, která stojí za to navštívit.


Vinařství SPIELBERG


V překrásné oblasti Kyjovska, jen pár minut jízdy z bitvy Tří císařů proslaveného Slavkova najdete Vinařství SPIELBERG, které svou úrodu pěstuje na vlastních ekologicky ošetřovaných vinicích.

Pokud chcete prožít večer se svými přáteli, příbuznými nebo kolegy, objednejte si originální degustaci s nezapomenutelnými zážitky plnými dobrého vína, skvělého jídla a příjemné atmosféry.

K vinařství patří i rodinné apartmány Modrá Hortenzie, které byly postaveny na místě bývalého statku.

Vinařství SPIELBERG je díky své poloze ideálním místem pro objevování jedné z nejpřitažlivějších lokalit v České republice – Moravského Toskánska.



Vinařství Drmola

Rodinné vinařství se silnou specializací na přívlastková BIO vína.

Jihozápadní svahy Pavlovských vrchů, jsou považovány za oblast s nejlepšími podmínkami pro pěstování vína v České republice. Vinice rostou na tratích Pod Pálavou, Pod Státní, na Anenském vrchu také na Malinách a Slunečné.

Udržitelnost je zásadní - filozofií vinařství je předat potomkům půdu v lepším stavu než ji získali.

V rámci vinařství nabízí velmi příjemné ubytování v malém rodinném penzionu nad vinným sklepem v Bavorech, nebo nad sklípkem, ve sklepní uličce.

Při řízených degustacích Vinařství Drmola ochutnáte to nejlepší z produkce vinařství i lahodné regionální speciality.


Vinařství Geltschberg

Majitelé vinařství Geltschberg postupně navrací život a tradici do malebné vesničky Horní Chobolice, kterou naleznete v Českém středohoří, přímo na úpatí hory Sedlo.

Zažijete zde krásnou dovolenou - procházky, vyjížďky na koni, degustace vín přímo ve vinařství, vajíčka a med od místních slepiček a včel. Nebo můžete jen odpočívat v tichu panenské přírody.

Vynikající vína můžete ochutnat přímo na místě anebo si je objednat domů.





Certifikace Prázdniny na venkově


Aby vinařství dostalo certifikaci Prázdniny na venkově, musí umět znalcům i laikům zprostředkovat taje pěstování a výroby vína a být schopno při řízených degustacích pomoci proniknout do fascinujícího světa chutí a vůní. Počet přidělených hvězdiček značí kvalitu a rozsah poskytovaných ubytovacích a zážitkových služeb. V naší nabídce najdete ta nejzajímavější místa na Moravě i v Čechách.



Vinařství v Prázdninách na venkově - podívejte se na celou nabídku.

bottom of page