top of page

Zážitky a řemesla pro celou rodinu

Bylinky, mlynářství, vlna a ovečky a další nevšední zážitky pro celou rodinu.

Naše nabídka je skutečně přepestrá. Stačí si jen vybrat. V Prázdninách na venkově máme místa, která by člověk mohl snadno přehlédnout v hlučné komerční nabídce přeplněných turistických cílů a to by byla velká škoda.


Mlynářství - Vodní mlýn Wesselsky

Zveme Vás do kraje, kde ve vojenském prostoru Libavá (opravdu líbivá) pramení řeka Odra.

Přijeďte k nám do Louček u Oder na pět set let starý mlýn, který je ve vlastnictví potomků rodu Wesselsky již třetí staletí.

Můžete se u nás ubytovat, udělat si piknik, nebo si jen přijet prohlédnout mlynářské muzeum.


Bylinky - SONNENTOR

Vyrábíme čaje, koření a další dobroty z bylinek v nejvyšší biokvalitě. Podnikáme udržitelně a přátelsky k přírodě i k lidem.

Pro návštěvníky je připravená poutavá prohlídka výrobny čajů a v bylinkové zahradě Sv. Hildegardy si děti mohou zahrát naučné hry o bylinkách.

Vyhledávaný a velmi oblíbený je i náš čajový salon s kavárnou, kde si užijete nejenom vytříbené čajové speciality a bio kávu, ale i dezerty na naší vlastní cukrárny.


Klobouky - Návštěvnické centrum Nový Jičín

Originální expozice věnovaná kloboukům a jejich výrobě.

Nebudete se jen dívat, můžete si vyzkoušet, jak se klobouky dělají i to, jak v nich vypadáte.

A to je zábava pro velké i malé, dámy i pány.


Ovečky a vlna - Dílna U Slunce

Pokud Vás zajímají stará řemesla je naše Dílna u Slunce skvělým místem právě pro vás. Můžete se po domluvě, jen tak zastavit, dílnu si prohlédnout a vyrobit si drobný dekorační předmět z vlny nebo si zakoupit některý z našich výrobků.

U nás si můžete vyzkoušet, nebo se naučit předení na kolovratu i bez kolovratu, tkaní na stavu, plstění vlny, pletení košíků a dekorací z proutí, drátování a v jarních měsících i ruční střiž oveček.

V Dílně U Slunce nejenom učíme a rozvíjíme zaniklá řemesla, ale také chováme ovečky původního plemene Valašská ovce, kozy, včely a pečujeme o půdu.



bottom of page