top of page

Skvělá místa pro milovníky koní

S koňmi si můžete začít v každém věku. Stejně jako kolo ani kůň není pro každého. Ale rozhodně stojí za to vyzkoušet, zda pozorování pasoucích se koní pro Vás nakonec nebude tím nejlepším relaxem na světě.

Certifikované jezdecké stáje a statky z Prázdnin na venkově nabízejí mnohem víc než jen jízdárny a brouzdání po nejbližším okolí. Mají připravené poznávací programy, romantické vyjížďky v kočáru s piknikem v přírodě a pro odvážné i několikadenní putování na koňském hřbetu.


Jízdárna Hejtmánkovice

Jízdárna Hejtmánkovice nedaleko Adršpašských skal je ideálním místem pro všechny, kteří si chtějí odpočinout v nádherné přírodě.

Jedinečný areál se zahradou nabízí ubytování v šesti stylových apartmánech.

Překrásné prostory venkovského statku jsou dokonalým místem pro svatební obřad, hostiny i pořádání konferencí.

Chov Fríských koních a koní plemene Barokní pinto.

Nezapomenutelným zážitkem v Hejtmánkovicích jsou vyjížďky na majestátních koních přírodou Broumovské kotliny. Pro děti jsou připraveni poníci.


Pension Jízdárna

Idylické místo v Beskydech, v údolí řeky Morávky.

Farma, jejíž součástí je i pension, se věnuje agroturistice. Kromě koní chovají ovce, slepice a prasátka. Můžete se stát na jeden den farmářem a vyzkoušet si plno farmářských dovedností.

Čeká na Vás komentované sedlání a čištění koní nebo vyjížďky do terénu s exkurzí do minulosti života lidí a koní v Beskydech. Můžete navštívit s nakrmit koně na pastvinách nebo se seznámit s prací kočího.

V Pensionu Jízdárna se po dni plném zážitků můžete ubytovat ve čtyřech nově zrekonstruovaných apartmánech a občerstvit se v útulné restauraci.


Farma Hucul

Horská ekologická Farma Hucul obklopená stády pasoucích se koní, s podmanivým výhledem na horské hřebeny Krkonoš a údolí řeky Jizerky, láká svou drsnou krásou a působivou atmosférou k návštěvě nejen milovníky jezdeckého umění.

Na 170 hektarech pastvin, jež sahají až do nadmořské výšky 1100 metrů, se pase stádo huculských koní, které se počtem i kvalitou chovných klisen a hřebců řadí mezi nejlepší chovy huculských koní v České republice.

Ubytování v nově zrekonstruované garsonce a dalších pokojích horské chaty, která je vhodná pro nenáročné hosty.

Zážitky s koňmi – vyjížďky do terénu s průvodcem, možnost i celodenních výletů a vícedenních putování, vodění dětí, lonž i výcvik na jízdárně.

Na Farmě Hucul jsou velmi oblíbené „Rodinné vyjížďky“, kdy mladší děti 12 let vedou zaměstnanci a rodiče si koně řídí sami. Vyjížďka je vhodná i pro úplné začátečníky.


Královický dvůr

Královický dvůr leží 6 km od Slaného a je ideálním místem pro koňáky a jejich miláčky.

Kromě stylového ubytování a restaurace pro Vás máme připravenou pestrou paletu jedinečných zážitků s koňmi. Na své si přijdou jak děti, tak sportovci, nebo milovníci jízdy v kočáře.

Pro doprovod koňáků je k dispozici ubytování v historické budově Královického dvora a stylová restaurace s tradiční českou kuchyní.


Relax pension Schönwald

Stojí na místě bývalého historického statku z roku 1776. Vládne tady absolutní ticho, které „ruší“ jen zpěv ptáků.

Nabízíme různorodé aktivity s koňmi - hipoterapii, procházky s koňmi, piknik u koní, focení s koňmi a také terapeutický program "Kůň jako zrcadlo".

Kromě skvělé restaurace a ubytování v selském stylu je hostům k dispozici výborně vybavené wellness zázemí - sauna, Kneippův chodník, sluneční terasa a vyhřívaný venkovní bazén.





Certifikace Prázdniny na venkově a Zážitky na venkově

Aby jezdecká stáj získala certifikaci Prázdniny na venkově, nebo Zážitky na venkově, musí být místem, kde jste po celý rok vítáni a je počítáno s tím, že se chcete dostat do kontaktu s koňmi.

Aktivity s koňmi jsou připraveny pro rekreační jezdce různých úrovní, začátečníky, děti a na některých místech i pro hendikepované.


Rozdíl mezi certifikací Prázdniny na venkově a Zážitky na venkově je ten, že místa se značkou Prázdniny na venkově nabízejí i ubytování. Počet přidělených hvězdiček značí kvalitu a rozsah poskytovaných ubytovacích a zážitkových služeb.


Jezdecké stáje, statky a ranče v Prázdninách na venkově - podívejte se na celou naší nabídku a prožijte nezapomenutelné okamžiky.


bottom of page