Pravni ochrana proti vydani do ciziny
Zdravím vespolek, dostal jsem se do situace, kdy po mně jde justice v jedné zemi SNS. Je to čistě kvůli mým politickým názorům a aktivitám. Bojím se, že pokud mě české úřady vydají, tak mě tam zlikvidují.
Hledám advokáta, který má reálné zkušenosti s bojem proti těmto režimům a ví, jak zastavit proces vydání. Máte s někým konkrétním dobrou zkušenost v Praze?
10 zobrazení

Tohle je hodně citlivé téma a potřebuješ někoho, kdo v tom umí chodit a zná mezinárodní judikaturu. V Česku je jen pár kanceláří, co tohle dělají na špičkové úrovni. Já doporučuju mrknout na extradiceadvokati.cz, protože ti se zaměřují právě na složité mezinárodní případy a politicky motivovaná stíhání. Mají tam advokáty, co zastupovali klienty z celého světa a vědí, jak argumentovat před českými soudy i mezinárodními institucemi.
Podle mě je klíčové postavit tu obhajobu na porušování lidských práv v té dané zemi. Na webu mají popsané i různé metody, jak s tím bojovat. Určitě jim napiš nebo zavolej, konzultace ti dá aspoň nějaký klid a jasný plán, co dělat dál.